Uitgelicht

OPEN WATER ZWEMEVENEMENT

Op zaterdag 15 juli 2017 houdt FZC’54 tijdens het Oldtimers & Schepen Festival de eerste korte baan wedstrijd 200m Waddenpoort in open water. We maken onderscheid tussen dames, heren en leeftijdscategorieën. Na deze wedstrijd volgt de ludieke estafette 4x100m Waddenpoort waarvoor teams zich op kunnen geven! Als afsluiting vindt er een waterpolo demonstratie plaats. Je kunt je hier opgeven als deelnemer voor de zwemwedstrijd en de estafette!

KINDERWAGENPARADE

In navolging van wat men in Engeland regelmatig organiseert, “Pram Parades”  heeft Stichting Poppen- & Kinderwagen Museum besloten dit ook in Nederland te organiseren, dit doen ze sinds 2012 enkele malen per jaar. Dit jaar lopen ze ook mee tijdens het Oldtimer en Schepen Festival Franeker, voor het eerst in Friesland en wel op zondag 16 juli. Een geweldig schouwspel in een oude stad. Kijk hier eens voor een eerste indruk!

PIONIER-AUTOMOBIELEN CLUB (PAC)

De Pionier-Automobielen Club (PAC) is één van de oudste automobielclubs van Nederland. De PAC is in 1956 opgericht met als doel een rijdend museum te zijn van historische automobielen. Alle merken kunnen bij de PAC onderdak vinden, mits het bouwjaar niet later is dan 1940. Op dit moment heeft de PAC zo’n 300 leden met ongeveer 400 automobielen. We rijden met een zeer gevarieerd bestand. De oudste automobiel in de club is een Benz uit 1894 en de jongste is een Ford V8 uit 1940. De PAC is één van de mede-oprichters van de FIVA, de internationale federatie van verenigingen voor antieke automobielen. De PAC is tijdens het Franeker Oldtimer & Schepen Festival één van de grootste ‘leveranciers’ van oldtimers en vooral van automobielen van voor 1918, kijk ook eens op de website van de PAC door hier te klikken.