Inschrijven

PRE 1918

Wij zijn er bijzonder trots op, automobielen en motorfietsen uit de periode van voor 1918 te mogen ontvangen. Uniek voor het Noorden van Nederland!

OLDTIMERS & KLASSIEKERS

Je hoeft je geen moment te vervelen in Franeker op 15 en 16 juli. Je vindt hier de mooiste oldtimers en klassiekers geplaatst in een uniek decor, de oude universiteitsstad Franeker.

OUDE (SLEEP)BOTEN EN JACHTEN

Dankzij de herinrichting van de Franeker binnenstad komen ook de oude sleep- en salonboten prima tot hun recht in dit nieuwe klassiek ogende decor. Welkom in de Franeker Waddenpoort.

OUDE TRACTOREN EN MEER . . .

Dankzij de verzamelaars van oude traktoren en landbouwwerktuigen uit de omgeving van Franeker kan iedereen kennismaken met het boerenbedrijf van weleer.

OUDE BROMMERS EN MOTORFIETSEN

Brommers kieken in Franeker, de brommer of motorfiets was het meest betaalbare en populaire vervoermiddel tussen 1955 en 1970. In die periode hadden veel mensen nog geen auto.

MARKT ZONDAG 16 JULI

Deze markt is een feestje voor het hele gezin. Er is van alles te proeven, te doen en te zien voor jong en oud! Live muziek en ander amusement maken de markt extra levendig en aantrekkelijk.

KOFFERBAKVERKOOP ‘OUDE’ ONDERDELENMARK

Verkoopt u oude onderdelen van auto’s, motoren/brommers, tractoren of andere verbrandingsmotor gerelateerde zaken? Dan kunt u in Franeker terecht op zondag 16 juli vanaf 11.00 uur.

OPEN WATER ZWEMEVENEMENT FZC’54

Op zaterdag 15 juli 2017 houdt FZC’54 tijdens het Oldtimers & Schepen Festival de eerste korte baan wedstrijd 200m Waddenpoort in open water.